maandag 14 oktober 2013

PUKKEL NIEUWS

Probeer benzoylperoxide. Benzoylperoxide wordt gebruikt om de bacteriën te doden die acne veroorzaken. Benzoylperoxide heb je in verschillende concentraties, maar benzoylperoxide met een 2,5% concentratie is net zo effectief als 5-10% oplossingen en het irriteert minder. Benzoylperoxide haalt laagjes dode huidcellen weg waardoor een mooiere, hernieuwde huid tevoorschijn komt.

2
Gebruik salicylzuur.
Net als benzoylperoxide doodt salicylzuur bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne. Het zorgt dat de huid sneller vervelt, waardoor nieuwe huid gestimuleerd wordt. Doe kleine hoeveelheden salicylzuur op de aangedane huid voor je gaat slapen, nadat je je gezicht gewassen hebt.

Gebruik tandpasta.
Tandpasta bevat kiezelzuur, wat een uitdrogend effect heeft. Het verdroogt de pukkel in een nacht, waardoor deze kleiner wordt.
Zorg wel dat je natuurlijke tandpasta gebruikt als je het op je huid doet. Sommige tandpasta's die sodium lauryl sulfaat bevatten kunnen de huid irriteren. Kijk daar voor uit voor je het op doet.

Probeer tea tree olie.
Tea tree olie is een antibacteriële essentiële olie die de microben die in jouw poriën willen gaan wonen kan vernietigen. Doe een beetje tea tree olie met een pipet op een wattenstaafje en breng het aan op de pukkels, maar doe er niet te veel op.
Tea tree olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de roodheid en grootte van de pukkel kunnen verminderen.

Verpulver wat aspirines.
Verpulver een aspirine en doe er net genoeg water bij om er een pasta van te maken. Breng met een wattenstaafje aan op de pukkels en laat het drogen. Aspirine werkt ook ontstekingsremmend, wat betekent dat het de ontsteking af doet nemen en de pukkel minder zichtbaar maakt. Laat de aspirinepasta een nachtje inwerken.

Natuurlijke samentrekkende middelen kunnen in geval van nood ook helpen. Dit zijn onder anderen:
*Citroensap.
Het citroenzuur doodt de bacteriën die acne veroorzaken en het heeft een samentrekkend effect op de huid. Veel mensen zweren erbij. Snij een citroen door en wrijf het zachtjes over de huid.
*Bananenschil.
Bananenschil kan helpen bij insecten en muggenbeten, en het kan ook je pukkels helpen verkleinen. Wrijf zachtjes met de bananenschil over je gezicht.
*Toverhazelaar.
Nog een geweldig samentrekkend middel met veel toepassingen. Kijk naar toverhazelaar die geen alcohol bevat. Doe een klein beetje op de pukkels en laat het drogen.
*Groene thee.
Groene thee is samentrekkend en zit vol antioxidanten, wat helpt de tekenen van ouderdom te verminderen door vrije radicalen te bestrijden. Laat een zakje groen thee trekken in heet water, haal het met vocht erin uit het kopje, laat even afkoelen en leg het kort op de aangedane plekken.

Hoe kun je de roodheid verminderen?

Leg wat ijs op  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten