zondag 13 oktober 2013

Hoe kies jij je shampoo?

Hoe kies jij je shampoo?
Heb je je wel eens afgevraagd hoe jij je shampoo kiest? Kijk je naar het prijs, het merk, de samenstelling of ga jij af op het advies van de kapper? Het zijn allemaal dingen die je keuze bepalen. Maar de basis voor je shampookeuze zou vooral ook je haartype moeten zijn. Wij kunnen jouw helpen om je haar beter te leren kennen. Verder is de samenstelling van de shampoo natuurlijk belangrijk. In het algemeen wordt er wel gezegd dat de shampoos die je bij de (goede) kapper koopt, kwalitatief beter zijn dan 'supermarktproducten'. Dit komt omdat je er een goed advies over krijgt, de kapper weet welke shampoo bij jouw haartype/hoofdhuid past, weet welke ingredienten erin zitten en welke shampoo het meest geschikt is voor jouw lifestyle.
 
Wat als je het verkeerde product te pakken hebt?
Het belang van een goede shampoo is misschien wel groter dan je denkt. Heb je het verkeerde product te pakken, dan zou het wel eens verkeerd kunnen werken. Het haar wordt matter in plaats van glanzender. Of droger. Dit is vooral het geval bij agressieve shampoos. Je moet het dus niet alleen van conditioners en haarmaskers hebben. De eerste stap naar mooi en gezond haar is vooral een goede en voor jouw haar geschikte shampoo.


Hoe staat het met jouw hoofdhuid?

Niet alleen je haar heeft verzorging nodig, ook je hoofdhuid heeft de nodige aandacht nodig. Trek er de tijd voor uit. Masseer de huid tijdens het wassen met de toppen van je vingers. Maak cirkelvormige bewegingen om de bloedsomloop te stimuleren. En gebruik voor het wassen van je hoofdhuid niet je nagels! Dat zou je toch ook niet doen om je lichaamshuid of je gezichtshuid te wassen.
Een droge hoofdhuid kan schilferen en maakt het dragen van donkere kleding nogal onaangenaam. Vermijd het probleem niet door uit te wijken naar lichte kleding, maar zoek naar een probleemgerichte oplossing: een effectieve anti-roosshampoo, soms zelfs in combinatie met een lotion die de afscheiding van het talgvet van de hoofdhuid normaliseert.


Hoeveel keer per week was jij je haar?

Er zijn nogal wat discussies over hoeveel keer per week je je haar zou moeten wassen. Vaak wordt twee keer per week aangehouden. Maar soms is het nodig om iedere dag je haar te wassen (als je veel sport of zwemt bijvoorbeeld). Zorg er in die gevallen voor dat je een heel milde dagelijkse shampoo kiest.

En hoe staat het met je conditioner/masker?

Shampoo en Conditioner gaan hand in hand. Niet alleen maakt een conditioner je haar mooier om te zien, maar dit product heeft ook een verzorgende werking. Voor de keuze van een conditioner of masker geldt daarom hetzelfde als voor shampoos. Kies een goed product dat bij je haar en je levensstijl past en gebruik het altijd na iedere wasbeurt om je haar te verzorgen en te beschermen. Een 'twee in één' product (een combinatie van shampoo en conditioner) zou ik niet doen 2 producten kunnen niet te gelijk hun werk goed doen dus kies daarom gewoon voor apart.

Wist je dat de eerste keer wassen vooral is om het vuil te laten oplossen en de tweede keer pas ook omdat je het product dan laat intrekken zijn werking doet.
Een conditioner breng je aan zo'n 10 centimeter van de hoofdhuid anders heb je kans dat deze vet word en zo zijn werking mist.






Ter motivatie van iedereen die vaker naar de shampoo grijpt dan ze eigenlijk zou willen: mijn lijst met de voordelen van het minderen met haren wassen.


*Nat haar is super breekbaar. Hoe minder vaak je haren nat zijn, hoe kleiner de kans is dat je per ongeluk je haren breekt omdat je iets te ruw met je natte haren om gaat.
*Je gebruikt minder hitte op je haren. Fohnen is natuurlijk nummer 1 waar je dik op bespaard. Maar ook krultangen en stijltangen hoeven niet (of minder) in de buurt van jou haren te komen als je het minder wast. Misschien heb jij wel haar wat prima krul houdt en kan je makkelijk 2 (of zelfs 3??) dagen met dezelfde krullen doen, zonder dat je ze hoeft bij te werken met de krultang. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de stijltang.
*Als je ervoor kiest om je haar niet meer iedere dag te wassen, maar om de dag, doe je ineens 2 keer zolang met je shampoo en conditioner. Kan je nagaan hoeveel minder product je gebruikt als je ervoor kiest om maar om de 3 of 4 dagen je haren te wassen. Naast shampoo geldt dit ook voor je leave-in conditioner en heatprotector. Bedenk zelf eens welke producten je allemaal gebruikt als je je haren wast…
*Je gebruikt minder water. Haren wassen kost tijd en niemand wast zijn haren met de douche uit. *Hoewel..niemand…er zijn mensen die dit wel doen, maar de meeste van ons laten het water lekker lopen tijden het in masseren van de shampoo en het laten intrekken van onze conditioner. Uiteraard heb je ook nog de tijd die je bezig bent met het uitspoelen van de producten. Al met al een paar minuten water die je per douche beurt bespaard.
*Het is goedkoper. Alle producten die je niet gebruikt, als het water wat je niet gebruikt… Ik heb niet uitgerekend hoeveel je werkelijk bespaard, maar het kan behoorlijk oplopen. Zeker als altijd kiest voor haarproducten uit het duurdere prijs klassen.
Het scheelt ontzettend veel tijd!!! Je bent niet alleen minder tijd kwijt omdat je je haren niet hoeft te wassen, maar wat dacht je van de tijd die je kwijt bent aan het drogen van je haar en het in model brengen van je haar? Oja en je haar word er gezonder van!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten